Üzenetek Gasztronómiából

Üzenetek Gasztronómiából

2016. augusztus 31. - vectra777

VECTRA 777 KONYHÁJA - DIÉTA VECTRA MÓDRA

2016.07.24

VECTRA777 KONYHÁJA

Miután diétára fogtak az "orvosok", hát nincs mit tennem, mint betartani...de vectra módra...
Ezt főztem ma magamnak...
 

 


BROKKOLIKRÉMLEVES 01.
Hozzávalók:
30 dkg brokkoli, 1 sárgarépa, 1 zöldség, 2 szem krumpli, egy kis fej hagyma, reszelt sajt, 2 dl tejföl, vegeta, szerecsendió

Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem, a zöldséget, sárgarépát felkockázzuk, a krumplit egészben hagyjuk. Vízben feltesszük főni fűszerekkel az egészet. Ha megfőtt, a brokkoli rózsájából egy keveset félreteszünk díszítésnek, a többit az összes zöldséggel átpasszírozom, vagy botmixerrel pépesítem Felengedjük a főzővízzel. A tejfölt jól elkeverjük, és a levessel összekeverjük, jól felforrósítjuk, ha szükséges, még utána fűszerezzük.
Tálalásnál a félretett brokkoli rózsákat elosztjuk a tányérokon, rámerjük a forró levest.
Mindenki ízlése szerint szór rá szerecsendiót és reszelt sajtot.


MAGYAROS SERTÉSSZELET, MEXIKÓI ZÖLD-KÖRETTEL, PÁROLT RIZZSEL
Hozzávalók:
néhány szelet - étvágytól, létszámtól függően - vagy szeletek, mexikói zöldségek mix (gyorsfagyasztott) magyaros - sertés - fűszer, cca. 5 dg vaj, vagy margarin, egy sertéshúsleves alaplé - lehet annak kockájából is készíteni (cca: egy kocka és a hús mennyiségétől függően 2 dl - max 0,5 l - mennyiség) egy csokor - friss petrezselyem zöldje. valamint kevés só

Elkészítése
A húst hideg vízben alaposan megmosom, hagyom lecsepegni, majd tiszta - fehér ruhával szárazra törölöm. Ezt követően a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölöm a hús mindkét oldalát. Kicsit hagyom állni.
Amíg az pihen a fűszersóban, gőzben megpárolom a zöldségmixet (só nélkül, mert minden zöldség tartalmaz bizonyos mennyiségű sót) A húsokat a felaprózott vajra, vagy margarinra egymás felé beforgatva magas falu tepsibe rakom, felöntöm megfelelő mennyiségű alaplével, fóliával letakarom, és 180 fokon cca. 50 - 55 percig - alsó - felső sütési móddal - megpárolom. Az utolsó 10 - 15 percben már fólia nélkül, szép, pirosra pirítom a combokat, miközben az alaplével + a húslével meg-meg lcsolom, hogy ki ne száradjon.
A hús sütése közben a utolsó 10-15 percben elkészítem a párolt rizst is.
Mikor készen van minden alkotóelem, két szeletke húst a tányér egyik oldalára teszek, míg a másik oldalra a csészében formázott rizst, a zöldségmixet pedig köré halmozom. ...és most jön a csavar, kevéske vörösbor-mártással megbolondítom és és felaprózott petrezselyem zöldjével megszórom.
 

 

VÖRÖSBORMÁRTÁS SALOTTA HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
3 db salotta-hagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velős csont, 2 dl vörösbor, 3 evőkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál vágott petrezselyem.
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk, a vajban 5 percig pároljuk. A húslevest felforraljuk, beletesszük a velős csontot, és rövid ideig főzzük, majd felhasználásig a levesben melegen tartjuk. A hagymát 2 dl vörösborral felöntjük, és annyira beforraljuk, hogy csak 6 evőkanál folyadék maradjon. A maradék borral és a borjú-alaplével felöntve felhevítjük. Az egészet a felére beforraljuk, szitán átpasszírozzuk, majd kis darabokban hozzáadjuk a vajat. Sóval, borssal ízesítjük, végül a velőt a mártáshoz keverjük.
Sültekhez tálaljuk, esetleg petrezselyemmel megszórva. (a borjú alaplevet marhahúsalaplével helyettesítettem)

 FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vectra-klemigastro2016.blog.hu/api/trackback/id/tr78911978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása